Lemmikkien mukana joka päivä!

Verkkoapteekkimme tarjoaa monipuoliset tuotteet lemmikillesi. Jaamme myös vinkkejä lemmikin kotiapteekkiin ja hyvinvointiin. 

LEMMIKIT

Lemmikin kotiapteekki

Lemmikeille on hyvä varata kotiin pienimuotoinen kotiapteekki. Tässä kerromme, mitä kannattaa pitää kotona lemmikkien kotiapteekissa.

Lue lisää tästä

LEMMIKIT

Soita meille tai kysy chatissa!

Henkilökuntamme neuvoo sinua lemmikkisi lääkitykseen liittyvissä asioissa puhelimitse tai chatissa. Chatissa palvelemme joka päivä klo 10-18!

LEMMIKIT

Lääkejätteen palautus

Lemmikkien vanhentuneet ja/ tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet ovat myös ongelmajätettä. Muistathan tarkistaa lemmikkisi lääkkeiden päiväykset. Lääkejätteet voit palauttaa apteekkimme sisäänkäynnin yhteydessä olevaan lajittelupisteeseen.

Kysy lisätietoa apteekilta!

Punkin poisto

Punkin poisto tehdään kapeakärkisillä pinseteillä tai punkkipihdeillä. Tartu punkkiin niin läheltä ihoa kuin mahdollista. Vedä suoraan ihosta poispäin. Älä purista punkkia äläkä peitä sitä rasvalla.

Ihoon pureutunut puutiainen on poistettava mahdollisimman pian, koska tartunnanaiheuttajat, kuten borreliabakteerit siirtyvät punkista 1−2 päivässä.

TBE-virustartunta siirtyy vielä nopeammin, lähes välittömästi punkin pureutuessa ihoon. Jos et saa poistetuksi punkkia kokonaisena, odota muutama päivä, jolloin punkin jäänteet on helppo poistaa pinseteillä tai puhtaalla neulalla. Infektioriski ei kasva, vaikka punkin poistaminen kokonaisena ei onnistu.